En jobsamtale kan ofte være nervepirrende. Dette gælder uanset, hvor mange jobsamtaler, du har været til. Du vil altid få lidt svedige håndflader af nervøsitet, og det er helt normalt. Nervøsitet kan være med til at hjælpe dig på vej, så længe den ikke tager dit fokus fra samtalen.
Før jobsamtalen
Inden du skal til jobsamtalen, er det altid en bonus, hvis du forbereder dig hjemmefra. Alt efter hvor langt du er kommet i samtaleprocessen, kan det være oplagt at øve og tænke over spørgsmål, som du kan stille. Måske har du søgt et nyt job som Bogholder. Her kan det være relevant at stille spørgsmål angående, hvilke opgaver du som bogholder kan blive stillet overfor. Det at være nysgerrig og spørge interesseret ind, er noget, som de fleste arbejdsgivere værdsætter, da det kan være med til at indikere, at du er interesseret og åben.
Til jobsamtalen
Til selve jobsamtalen skal du sørge for at møde velforberedt op. Sørg for, du er velklædt, og du møder til tiden. Det er altid bedre at være for tidligt på den end for sent. Ved at du kommer til tiden, viser det, at du er mødestabil, og de vil få et godt indtryk. Når du kaldes ind til samtalen, skal du huske at give et fast håndtryk for herved at give et godt førstehåndsindtryk. Førstehåndsindtrykket betyder meget, og det er derfor også vigtigt, du svarer på de stillede spørgsmål. De spørgsmål, du formulerede selv inden selve jobsamtalen vil være oplagt at stille. Det kan bl.a. dreje sig om løn, medarbejdere, arbejdsopgaver og ferie. Hvis du har muligheden for at blive vist rundt på arbejdspladsen, skal du takke ja til denne mulighed. Det er med til, at du får et indblik i, hvordan en normal arbejdsdag på denne arbejdsplads kan udforme sig. Udover dette kan du bedre danne dig et fuldt indtryk af atmosfæren, og om det er et sted, hvor du kan se dig selv.