Mange mennesker er gode alene, men de fleste bliver bedre, når de er sammen. Vi er et socialt dyr, og du kender nok godt følelsen af, at du trænger til at være sammen med andre mennesker, du måske ikke ser på arbejdet eller i lejligheden. Det er tit ved selskaber, at du får plejet alle de relationer, der ikke nødvendigvis indgår i din hverdag. De spændende, nye mennesker og gamle, nostalgiske venskaber. Selskaber kræver dog mere end bare at sende nogle invitationer ud, før det hele falder i hak. De indebærer således tit noget mad. Få servering i selskabslokalet. Derudover er det godt at have noget underholdning undervejs af en eller anden art.
En meningsfuld menu til selskabet
Uden mad og drikke, duer selskabet ikke. Du fungerer altid bedst, når du har maven fuld – og det gælder især ved sociale selskaber. God mad sørger for god stemning og godt humør. Maden er også med til at inddele selskabets forløb. Hyggelige hilsener og småsnak under forretten. Uddybende, spændende samtaler under hovedretten. Grin og glade beretninger under desserten. Der er dog tit forskellige madvaner i selskabet, og det kan være en rigtig god idé at gå i dialog med køkkenet, så du får noget mad, der rammer plet.
Hvis du selv vil tage del i selskabet, du arrangerer, er det altid en god idé at sørge for servering. Det giver dig et frirum til at være med i det, der gør os mennesker specielle. Det sørger desuden for, at aftenen løber af stablen så gnidningsfrit som overhovedet muligt.
Sjove indslag og musik
Maden er et stort samlingspunkt ved selskabet. Noget andet, der også er vigtigt, er små, sjove indslag undervejs. Det giver samtaleemner og letter stemningen. Det kan være en sjov festsang til en kendt melodi eller en tale, der har et humoristisk præg.
Sørg desuden altid for at vælge musik, der passer til publikum og selskabets type. Til en julefrokost skal der spilles op til dans, og det kan en discjockey klare, mens der til et guldbryllup er mere behov for en spillemand med kærlighedssange i baghånden.